Chinese Ontspanningsmassage

Ontspanningsmassage is een lichaamsmassage die in een liggende positie op een
massagetafel wordt uitgevoerd.  De masseur behandelt verschillende spieren en spiergroepen waardoor de doorbloeding van de weefsels verbetert, afvalstoffen worden afgevoerd, de stofwisseling verbetert en lichamelijke blokkades worden opgelost.
Het lichaam wordt zachtjes gekneed en ontdaan van negatieve spanning waaronder stress.  Hierdoor is een totale ontspanning van lichaam en geest van de ontvanger mogelijk.

Chinese ontspanningsmassage is een ontspanningsmassage aan de hand van protocollen die gebruik maken van een aantal Tuina technieken.  Bij de uitvoering van de massage wordt gebruik gemaakt van principes uit de Traditionele Chinese Geneeskunde.

De Chinese ontspanningsmassage wordt in onze praktijk uitgevoerd door Kamelia Ivanova.  Zij is opgeleid aan de Academie Bo Yi in Zoetermeer en de massage die daar aangeleerd wordt verschilt van andere ontspanningsmassages op een aantal belangrijke punten.

Er wordt gebruik gemaakt van traditionele Tuina technieken, dit zijn therapeutische massagetechnieken waarmee het mogelijk is om zowel een zachte maar ook een stevige massage (te vergelijken met sportmassage of deep tissue massage) te geven.
De massages zijn gebaseerd op de basisprincipes van de Traditionele Chinese Geneeskunde waaronder: Yin - Yang, Wu Xing (5-elementenleer), ZangFu (orgaansystemen), Qi en de meridianen en Shen (behandelen van de geest).

Er wordt op een andere manier "kracht" ingezet bij het masseren: weinig "Li" (spierkracht) meer "Jin" (interne kracht).
Dit alles resulteert in een "minimale" massage inspanning van de masseur met een maximaal resultaat bij de client.  Als client ervaar je een diep, doordringend effect dat lichamelijke blokkades oplost, de natuurlijke weerstand verhoogt, negatieve spanningen doet verdwijnen en harmonie tussen lichaam en geest bewerkstelligt.

De Chinese ontspanningsmassage die bij ons gegeven wordt kan naast ontspanning van lichaam en geest ook ingezet worden voor puur therapeutische doeleinden.  Alle stressgerelateerde aandoeningen, hoofdpijn, blessures en letsels kunnen behandeld worden door middel van massage. 
De massages zijn geschikt voor alle leeftijden en kunnen naast hun ontspannende werking ook heel doeltreffend ingezet worden als alternatief voor acupunctuur bij mensen die schrik hebben voor naalden of voor kinderen van wie we achten dat ze te jong zijn voor een acupunctuurbehandeling.  Bij deze laatste toepassingen worden specifieke meridianen gemasseerd die gerelateerd zijn aan de klachten van de client.